Sprekers om imago sector niet naar leliedag

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft bij het organiseren van bijeenkomsten hinder van het verslechterde imago van de leliesector. Het is moeilijk om sprekers te krijgen. Die willen niet geassocieerd worden met de sector.

Sprekers+om+imago+sector+niet+naar+leliedag
© nieuwe oogst

Voor de landelijke Leliedag, gisteren in Emmeloord, hebben sprekers bedankt voor de uitnodiging. ‘Dat zegt wel iets’, stelt stichting Regionaal Onderzoek Lelie-voorzitter Hans van der Heijden uit Vledder. ‘Want we houden ons als sector aan de regels.’

Om het imago van de leliesector te verbeteren, is er in Drenthe en Overijssel een cursus gestart. Doel is om telers goed te leren omgaan met de weerstand vanuit de maatschappij.

Weerstand

Internetmarketier Wija Koer uit Hoogersmilde liep bij het organiseren van de cursus tegen problemen aan. Zij kon in januari maar moeilijk sprekers vinden uit andere sectoren van de land- en tuinbouw om duidelijk te maken dat weerstand van alle tijden is.

Koer heeft Cosun en Royal FrieslandCampina benaderd. ‘De sprekers wilden niet komen. De coöperaties zijn bang dat het negatieve imago van de lelieteelt overslaat op hun sector.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer