LTO en NGZO samen in geitenplatform

De Nederlandse Geitenzuivel Organisatie (NGZO) en de LTO Nederland vakgroep Geitenhouderij gaan samenwerken in een nieuw opgericht platform voor de melkgeitenhouderij.

LTO+en+NGZO+samen+in+geitenplatform
© Nieuwe Oogst

Jeannette van de Ven (LTO) en Nico Verduin (NGZO), vertegenwoordigers van deze partijen, hebben deze samenwerking vandaag met hun handtekening bekrachtigd. Van de Ven is voorlopig voorzitter van het platform.

Productschap Zuivel

Het Platform Melkgeitenhouderij is een antwoord op het wegvallen van de specifieke taken die het Productschap Zuivel had. Het platform gaat sectorspecifieke projecten opzetten op het gebied van marktinformatie, voedselveiligheid, diergezondheid en duurzaamheid.

Het platform zal ook richting geven aan onderzoek dat de geitenzuivelketen ten goede komt. 'Met deze samenwerking zetten wij in op het in stand houden en verder door ontwikkelen van het productiepotentieel van de geitenzuivelketen', zegt Van de Ven.

NGZO en LTO besluiten gezamenlijk over de thema’s die door het Platform worden opgepakt. 'We zullen in jaarplannen vastleggen wat we dat jaar gaan doen', aldus Van de Ven. Het platform wordt gefinancierd uit bijdragen van NGZO leden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer