Nederlandse nominaties Fruit Logistica

De Broccoliverpakking van BrimaPack B.V. en de druivenonttrosser van ZTI Mechatronics BV zijn twee van de tien genomineerden voor de Fruit Logistica Innovation Award (FLIA).

Nederlandse+nominaties+Fruit+Logistica
© Willem Dijkema

De twee Nederlandse inzendingen zijn genomineerd vanwege hun buitengewone nieuwe producten en diensten met potentie voor de fruit- en groentehandelbranche. De bezoekers van de beurs kiezen de winnaar.

Verpakking

'Extended shelf-life packaging for broccoli' van BrimaPack is een speciaal ontwikkelde folie die de houdbaarheid van de verpakking waarborgt.

De nieuwe verpakking verhoogt de houdbaarheid van verschillende koolsoorten als broccoli en bloemkool, tot ten minste vijf tot acht dagen bij 18 gaden Celsius. De folie voor broccoli werkt zonder perforatie en extra stoffen die ethyleen uit het product absorberen.

Druivenonttrosser

De Druivenonttrosser van ZTI Mechatronics is de eerste machine die druiven automatisch en zorgvuldig los van hun tros kan draaien. De druiven worden aan de bovenkant vastgemaakt aan de machine, waarna de machine de druif een voor een voorzichtig en zonder de vrucht te beschadigen van de steel losdraait.

Volgens de fabrikant is het volume per medewerker drie tot vijf keer hoger dan bij handmatige verwerking. Afhankelijk van de soort en kwaliteit kan er tot 240 kilo per uur en machine verwerkt worden.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de Fruit Logistica Innovation Award vindt vanmiddag plaats.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer