Vrije val termijnmarkt

De fritesnotering voor het aprilcontract op de aardappeltermijnmarkt zakte gisteren van 14,70 naar 13,80 euro.

De termijnprijs bereikt daarmee een nieuw dieptepunt. Beursmakelaar De Vries & Westermann wijt de vrije val aan veel aanbodsdruk die ontstaat nu relatief veel handelaren op de termijnmarkt hun verlies nemen.

Er zijn relatief veel posities afgebouwd op de termijnmarkt, volgens De Vries & Westermann. Het aantal openstaande posities daalde gisteren met 246 contracten. Voor de nieuwe oogst blijft de termijnnotering gehandhaafd op 14,40 euro.

Dalende notering

De cashsettlement van Eurex daalt deze week met 0,60 euro tot 12,90 euro. De oorzaak is onder meer een dalende fritesnotering in Emmeloord. Ook Belgapom in België noteert de fritesaardappelen op slechts 10 tot 10,50 euro.

Weer

 • Vrijdag
  19° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 4°
  10 %
 • Zondag
  21° / 8°
  50 %
Meer weer