Topkoe Emeraude schittert in Etten-Leur

De bekende Goldwyn-telg Emeraude van Jan Kolff in Woudrichem was vandaag oppermachtig bij de wintershow in Etten-Leur. De excellente koe won niet alleen de middengroep, maar werd ook uitgeroepen tot publiekskampioen.

Haar secondante in de middengroep was hier Southland Bogart Sharon 30 (V. Bogart) van Southland Holsteins in Teteringen.

Goldwyn leverde alle drie de kampioenen midden, jong en oud. De prooi bij de vaarzen was voor Everland Dikkie van de familie Rocx uit Roosendaal. Jan Kolff moest in deze klasse genoegen nemen met het reservelint. Hij bracht hiervoor Zandenburg Snowman Camilla in de ring. De nagenoeg spierwitte vaars is een dochter van Snowman.

Het kampioenschap bij de oudere koeien was een Zuidoost-Brabants onderonsje. De titel was hier voor Zwartkop 216 van Ronnie Oostvogels uit Schijf, terwijll Ganvo Ramoni (V. Ramos) van Gré van Gastel uit Nispen tweede werd.

De keuring werd gekenmerkt door een aanhoudend goed niveau in nagenoeg alle rubrieken. Ook was de organisatie enorm te spreken over de hoeveelheid publiek.

Roodbonte

De enige roodbonte in dit deelnemersveld wist op haar eigen manier te imponeren. De koe van Adrie Vermeeren uit Rijsbergen was deelnemer aan de rubriek koeien met een levensproductie van boven de 100.000 kilo melk.

Omdat ze op dit moment ongeveer 111.500 kilo melk heeft geproduceerd, voldoet ze aan de limiet voor deelname. Zeker zo opvallend is dat deze dame dank zij haar hoge gehalten inmiddels ook meer dan 10.000 kilo vet en eiwit produceerde. Ze was deze dag dan ook de onomstreden winnaar van de eiwitbokaal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer