'ZBO die goed draait behouden'

Zelfstandige bestuursorganen (ZBO's) die goed draaien moeten behouden blijven. Dat is de visie van vertegenwoordigers van de plantaardige sectoren op de overheid die meer toezicht naar zichzelf toetrekt.

%27ZBO+die+goed+draait+behouden%27
© Nieuwe Oogst

De discussie rond de ZBO's kwam deze week bij de vergadering van keuringsdienst NAK volop in beeld bij de pootgoedtelers. LTO- en NAK-bestuurder Upt Hiddema sprak daar zijn zorg uit. 'De overheid moet niet te veel hooi op zijn vork nemen.'

Hiddema wees woensdag op het ministerie ook op het goed functioneren van de ZBO's in de plantaardige sector. Hij constateert begrip bij de ambtenaren als het de kwaliteiten van de keuringsdienst, de organisatievorm en de voordelen voor de Nederlandse exportpositie betreft.

Gruwel

'Wij gruwen van één keuringsdienst voor plantaardig en veehouderij', zegt Hiddema, die hoopt dat er geen logge geldverslindende structuren ontstaan. 'Andere landen zijn jaloers op ons huidige systeem. Maar je weet toch nooit hoe de hazen lopen in de politiek', spreekt hij zijn zorgen uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer