December positief voor FloraHolland

De totale omzet van bloemen en planten bij FloraHolland was in december 2013 ruim 14 procent hoger dan in dezelfde maand in 2012.

December+positief+voor+FloraHolland
© Roel Dijkstra

De winst van FloraHolland ten opzichte van december 2012 wordt veroorzaakt door betere productprijzen. De middenprijs nam toe met 4,5 eurocent tot 0,43 euro per stuk.

Betere prijsvorming

Sterkste omzetgroeier bij de bloemen was lelie met 27,3 procent. Ook deze omzetstijging komt volledig voor rekening van een betere prijsvorming. Ook roos ontwikkelde zich positief met 1,5 procent meer omzetvolume en gemiddeld 4 eurocent per steel meer.

Bij de kamerplanten blijft phalaenopsis met afstand het belangrijkste product. In december is 10,4 procent meer omgezet, wel was de prijs per pot 4 eurocent lager. In totaal brachten kamerplanten in december 12,1 procent meer op bij een 8,6 procent groter volume.

Minder export

FloraHolland meldt dat het in 2013 tot en met november niet heeft willen vlotten met de export. Bij bloemen ligt de export ten opzichte van 2012 3,5 procent achter, voor planten is dit 3 procent.

Positieve uitzondering is de exportgroei van bloemen en planten naar Zweden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer