Vertrouwen consument neemt opnieuw toe

Het vertrouwen van consumenten neemt in december opnieuw toe, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Consumenten waren deze maand iets minder somber dan in november. Het vertrouwen steeg 2 punten en kwam uit op -16. De stemming van consumenten is in een paar maanden tijd fors verbeterd. Wel zijn er nog altijd meer pessimisten dan optimisten.

De mensen waren minder negatief over het algemene economisch klimaat dan in november. De deelindicator steeg 4 punten en kwam in december uit op -12.

Economische situatie

Het oordeel over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden verbeterde, maar de stemming over de economie in de komende twaalf maanden bleef onveranderd.

De deelindicator koopbereidheid bleef staan op -19. Over de ontwikkeling van hun eigen financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden waren consumenten in december iets pessimistischer dan in november.

Ze waren echter een fractie minder somber over hun financiën in de komende twaalf maanden. Verder vonden ze de tijd wat minder ongunstig voor het doen van grote aankopen, zoals wasmachines en televisies, geeft het CBS aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer