Vertrouwensindex+toont+stemming+boer
© New Holland

Vertrouwensindex toont stemming boer

LEI Wageningen UR presenteert een nieuw instrument om de actuele stemming onder boeren en tuinders over hun bedrijfssituatie te peilen: de LEI agro-vertrouwensindex.

Elk nieuw kwartaal geeft de index een actueel inzicht in de stand van zaken in de agrarische sector, met een vooruitblik op de korte en de wat langere termijn.

Beleidsmakers en bedrijven hebben hierdoor niet alleen een actueel, maar ook een wetenschappelijk en representatief beeld van de sector en de stemming onder ondernemers. Door de vooruitblik is het mogelijk in te spelen op ontwikkelingen en hier beleid op te voeren of aan te passen.

Productiekosten

Naast het sentiment van de ondernemers wordt ook gevraagd naar de ontwikkeling van enkele belangrijke bepalende factoren als de productiekosten, de fysieke opbrengsten en oogst, opbrengstprijzen, omzet en winst.

De resultaten worden via de Europese landbouworganisatie Copa-Cogeca ook vergeleken met ontwikkelingen in andere Europese Unie-lidstaten.

Coproductie

De barometer is tot stand gekomen in coproductie met het ministerie van Economische Zaken, LTO Nederland en Flynth accountants.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer