ForFarmers+wil+invloed+na+beursgang
© ForFarmers

ForFarmers wil invloed na beursgang

De ledenraad van FromFarmers is akkoord met een eventuele openbare beursgang van ForFarmers. Dat op voorwaarde dat de zeggenschap van de coöperatie is geborgd.

De afgelopen maanden is het traject Vermogen op Naam (VON) veel besproken, meldt de Lochemse mengvoercoöperatie gisteravond.

Nadat eerder dit jaar tijdens ledenbijeenkomsten is gestemd over de gewenste toekomstscenario’s van VON, uitten verschillende leden sinds die tijd hun bezorgdheid over de risico’s en gevolgen van een externe beursgang.

Verhandelbaarheid aandelen

'Een openbare beursgang is vooral ingegeven om de verhandelbaarheid van aandelen te vergemakkelijkenken en is niet nodig om kapitaal aan te trekken', stelt Wim Roelofs, voorzitter van de ledenraad van coöperatie FromFarmers.

De ledenraad kiest voor continuering van de naar eigen zeggen succesvolle strategie van ForFarmers, met zeggenschap van de coöperatie, marktconformiteit van de productprijzen en waardering van de certificaten.

Zeggenschap

Voorwaarden die de ledenraad stelt voor een eventuele openbare beursgang is borgen dat de coöperatie zeggenschap heeft en houdt over belangrijke onderwerpen.

Zo moet het principe goed voer tegen een marktconforme prijs worden bewaakt en dienen er beschermingsmaatregelen te zijn tegen overnames.

Verder moet de coöperatie voor vier van de zes commissarissen van ForFarmers een aanbevelingsrecht krijgen en dient het bestuur van de coöperatie alleen te worden gevormd door leden van de coöperatie.

Definitieve

Het definitieve besluit valt op de algemene vergadering van aandeelhouders van ForFarmers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer