Leden ForFarmers oneens met beursgang

Veehouders zijn het niet eens met de voorgenomen beursgang van ForFarmers Hendrix. Ze vrezen voor speculatie via het handelsplatform en op de beurs. Ook denken ze dat veel geld uit de landbouw zal verdwijnen.

Leden+ForFarmers+oneens+met+beursgang
© Britstra

Henk Meerdink uit Aalten is één van de veehouders die vindt dat ForFarmers op de verkeerde weg is met het handelsplatform en de voorgenomen beursgang.

Hij stelt dat het Lochemse mengvoerbedrijf steeds meer vervreemd raakt van haar meer dan honderdjarige coöperatieve gedachtegoed.

Ambitie verwezenlijken

Het bedrijf wil groeien naar een volume van 10 miljoen ton mengvoer in 2016. Op dit moment is dit 6,3 miljoen ton. Om haar ambitie te verwezenlijken, wil het bedrijf mogelijk naar de beurs.
'Vermogen op naam is prima’, stelt veehouder Henk Meerdink. ‘Maar ForFarmers is een doodgewone bv geworden.’ De Achterhoeker heeft al enkele jaren contact met het mengvoerbedrijf over de kwestie.

Speculanten

‘Het geld van de leden verdampt, verdwijnt uit de landbouw en komt terecht bij speculanten.’ Meerdink vindt dat een deel van de winst ten goede moet komen van de afnemers van mengvoer.

Het mengvoerbedrijf hield onlangs ledenbijeenkomsten over de invulling van Vermogen op Naam. De ledenraad besloot de mogelijke overgang van het handelsplatform naar de beursgang verder te onderzoeken. Dit is op basis van een peiling op de ledenavonden.

Gesprek

De tegenstanders willen in gesprek met de ledenraad van FromFarmers. Dan kunnen zij hun standpunten uitleggen.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer