Bietenoogst blijft moeizaam

In tegenstelling tot andere jaren leveren telers nog steeds veel vers gerooide bieten. Dat kan omdat begin deze week globaal nog een kwart van de suikerbieten in de grond zat.

Bietenoogst+blijft+moeizaam
© Nieuwe Oogst

Vooral in het zuidwesten blijft het rooien bijzonder moeizaam, meldt Suiker Unie. Uit cijfers van de suikerfabriek blijkt dat begin deze week in onder andere West-Brabant nog een derde van de bieten moest worden gerooid.

Veldvoorraad

In Oost- en Zuid-Flevoland zijn telers het verst. Nog maar 14 procent zat begin deze week in de grond. In het noorden nam na een periode met redelijk weer de veldvoorraad wat toe. Het rooien gaat ook hier moeizaam.

Ook op lichte grond is rooien overal geen vanzelfsprekendheid. Op diverse percelen blijven op natte plekken stukjes niet te rooien bieten achter.

In het oosten van het land hebben sommige telers met droge grond nog geen haast. De percelen bieten zijn daar nog mooi groen.

Suikergehalte

De opbrengstverwachting op basis van de uitgeleverde telers blijft zich positief ontwikkelen. Het suikergehalte liep de afgelopen week op van gemiddeld 17 naar 17,1 procent.

De grondtarra is met gemiddeld 11,8 procent onverminderd hoog. Uit Noord-Beveland komen de bieten bij de fabriek met 18,6 procent tarra.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer