Platteland scoort hoog bij handel Marktplaats

Het zijn vooral kleinere gemeenten in Nederland waar de meeste online handel wordt gedreven via Marktplaats, meldt nieuwssite Emerce.

De eBay-dochter publiceerde gisteren zijn Provinciale handelshoofdsteden 2013. Daarin staan plaatsen als het Gelderse Andelst, het Utrechtse Elst, het Limburgse Roosteren en het Frirse Twijzelerheide.

In het Groningse Wildervank werd de meeste handel gedreven van de hele provincie: 27 procent van de inwoners kocht of verkocht de afgelopen negen maanden iets via Marktplaats.

In het Groningse dorp worden opvallend vaak spullen voor kinderen en baby’s en huis en inrichting aangeboden.

Advertenties

Marktplaats bepaalde voor de zevende keer per provincie de handelshoofdstad. Daarbij kijkt de verkoopsite naar het aantal geplaatste advertenties en het aantal advertentieplaatsers in verhouding tot het aantal inwoners.

Op de verkoopsite werden in de eerste negen maanden van dit jaar ruim 105 miljoen advertenties gezet. Landelijk gezien werd er het meeste gehandeld in Twijzelerheide (Friesland).

Computer of laptop

Nog steeds wordt het meeste via de computer of laptop verhandeld. Marktplaats ziet echter de activiteiten via de tablet en smartphone toenemen. In het afgelopen jaar verdubbelde het mobiel gebruik van 21 naar 42 procent.

Marktplaats werd afgelopen maand 61 miljoen keer bezocht via de mobiele site of app. Dat was in dezelfde maand vorig jaar nog 19 miljoen keer. Bovendien zijn mobiele gebruikers actiever. Zij plaatsen nu een kwart meer advertenties dan een jaar geleden, geeft Emerce aan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer