Spuittechniek op z'n Nederlands

Bij de spuittechniek bliezen de Nederlandse fabrikanten hun partijtje mee op Agritechnica in Hannover. Agrifax, CHD en Dubex waren er met noviteiten.

Spuittechniek+op+z%27n+Nederlands
© hendrik begeman

Agrifac toonde de nieuwe Condor Endurance. De zelfrijder is nu leverbaar met een tankinhoud van 8.000 liter. De grootste was tot op heden 5.000 liter. Daarvoor heeft deze spuit een 90 centimeter langer frame en wielbasis.

Het onderstel en de eindaandrijving voor deze machine zijn verzwaard. Als optie is deze spuit leverbaar met een boombreedte van 54 meter (was 51 meter).

CHD met tandemas

Collega CHD toonde de kersverse getrokken uitvoering met een tank van 14.000 liter op tandemas. Deze heeft twee pompen met een opbrengst van 370 liter per minuut.

De boombreedte is 51 meter en met het EDS heeft deze spuit een individuele doppenschakeling. De dopafstand is 25 centimeter. Daarmee is laag bij de grond te spuiten. De hoogste stand is 3 meter.

Dubex

Collega Dubex heeft nu een getrokken uitvoering met 27 meter boombreedte en 3.000 of 4.000 liter tank, die op transport een maximum breedte heeft van 2,55 meter.

De techniek (scharnierpunten) is in lijn gebracht met de bredere bomen, namelijk met onderhoudsvrije gewrichtlagers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer