Achtrijige+rijenfrees+van+Grimme
© Hendrik Begeman

Achtrijige rijenfrees van Grimme

Bij de oogstmachines heeft Grimme altijd wel nieuwe ontwikkelingen. De machinefabrikant toonde op Agritechnica in Hannover onder meer een nieuwe opklapbare achtrijige rijenfrees, de GF 800.

Bij de aardappeloogst viel ook de nieuwe hallenvuller met een lengte van 25 meter op. Hiermee is een cel over de breedte van 40 meter te vullen.

Daarvoor hoort ook een passende stortbunker. In dit geval de RH 2870, een nieuwe variant met een bodembreedte van 2,80 meter.

Aflopende zijwanden

Hierdoor wordt het product, zeker als er veel grond in zit, niet of minder door de schuin aflopende zijwanden in elkaar gedrukt. De afvoer van deze 25 kuubs stortbak gaat in de lengte achter de machine.

Bij de bietenrooiers wordt de Rexor nu leverbaar met een negenrijige rooiunit. Voor transport wordt deze niet opgeklapt, maar op een transportwagen achter de machine meegevoerd.

DeWulf

Collega Dewulf heeft een getrokken tweerijige aardappelrooier met geïntegreerde loofklapper. Om hiervoor ruimte te creëren, zijn de diabolorollen vervangen door steunwielen die tussen de rij lopen.

Verder heeft deze rooier automatische besturing en een diepteregeling die vanuit de trekker is te bedienen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer