Geen veiling bij Arjan Pons

Bij Arjan Pons wordt maandag niets geveild. De 30.000 euro die Pons de Gemeente verschuldigd is, wordt via een notaris overmaakt.

Pons had lopende de zaak tussen hem en gemeente Ouderkerk een garantstelling gedaan van 30.000 euro. De gemeente dreigde anders komende maandag onroerende goed van hem te veilen. Daarvoor was een deurwaarder ingeschakeld.

Nu Ponsstar het kort geding verloor, krijgt de gemeente haar geld via de notaris en is de veiling van de baan. Donderdag kreeg Pons bericht van het notariskantoor dat de deurwaarder de veiling geannuleerd heeft.

De 30.000 euro wilde de gemeente hebben omdat zij kosten hebben gemaakt bij het weghalen van silo's van het erf van Pons. Silo's die er volgens de gemeente helemaal niet mochten staan.

Bodemprocedure

Wat nog loopt is een bodemprocedure van Pons tegen de gemeente Ouderkerk. Hij eist 872.000 euro voor geleden schade aan stallen en vee bij het verwijderen van silo's van het erf van Pons vorig jaar. 'Omdat onze schade veel groter is dan de 30.000 euro van de gemeente, heb ik ook een kortgeding tegen hen aangespannen. Dat hebben we helaas dus niet gewonnen', zegt Pons.

'De gemeente heeft ons naar de verzekering gestuurd, maar die stuurt ons weer terug', vertelt Pons. 'Via een bodemprocedure wil ik dat geld wel terugkrijgen. Dat kan alleen nog wel een tijdje duren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer