Arjan Pons: 'Geen huiszoeking gehad'

Arjan Pons uit Gouderak zegt niets te maken te hebben met de huiszoekingen die de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit gisteren uitvoerde. De nVWA onderzocht verschillende huizen en bedrijven in het kader van onderzoek naar illegale handel in rundveesperma.

Arjan+Pons%3A+%27Geen+huiszoeking+gehad%27
© pieter STokkermans

De dienst wil zelf verder niets kwijt over waar het onderzoek plaatsvond. Pons kwam enkele maanden geleden in opspraak na onder meer het verhandelen van rietjes van stier PS Sunflower in onbedrukte rietjes. Dat is in Nederland verboden.

Ook het winnen van sperma als particulier en later doorverkopen aan andere veehouders is verboden. Hierna startte de nVWA een onderzoek en verrichtte dus enkele huis- en bedrijfsdoorzoekingen. De nVWA stelde eerder daarbij ook de handelswijze van Pons na te trekken.

IBR

Volgens Pons vond dat onderzoek dus gisteren niet bij hem plaats. 'Wij hebben de laatste maanden wel volop contact gehad met de nVWA en die mensen zijn hier ook wel geweest. Maar dat ging om het feit dat wij Sunflower geënt zouden hebben tegen IBR. Ook zo’n onzin verhaal. Daar klopt helemaal niets van en dat wordt ook bewezen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer