Fonterra trekt boetekleed botulisme-zaak aan

Fonterra-topman Theo Spiering heeft in een persconferentie het boetekleed aangetrokken in het botulisme-schandaal van melkpoeder dat richting China ging.

Spierings reageerde daarmee op een onafhankelijk onderzoeksrapport naar het schandaal. Spiering wijst erop dat het 'vals alarm' was, maar zegt lessen te hebben geleerd.

'We moeten onze kwaliteitscontroles aanscherpen en hebben dat inmiddels ook gedaan. Het is goed dat dit rapport dat ook duidelijk aangeeft.'

Openheid

Spierings stelt in de persconferentie dat de Chinese overheden en consumenten de openheid die zijn bedrijf 'vanaf dag één' betrachte zeer waarderen.

Dat lijkt een opmerkelijk uitspraak. Fonterra kreeg in augustus namelijk wereldwijd kritiek op het niet snel openhartig communiceren in deze zaak.

Botulismeverwerkers

De verdenking van botulismeverwerkers in melkpoeder, geleverd door Fonterra, legde de export van het bedrijf richting China en Rusland in augustus aan banden.

In het rapport staan duidelijke kritiek op en aanbevelingen voor de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant: 'Fonterra slaagde er niet in de goede balans te vinden tussen de gevaren van botulisme, babyvoeding en het consumentenvertrouwen'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer