Koningin Máxima naar Ethiopië en Tanzania

Koningin Máxima bezoekt van 9 tot en met 13 december Ethiopië en Tanzania. Dat doet ze in het kader van haar Verenigde Naties-functie. Ze reist samen af met vertegenwoordigers van voedsel- en landbouworganisaties FAO, IFAD en WFP.

Het bezoek richt zich op het verbeteren van de toegang tot financiële diensten om de landbouw en ontwikkeling van voedselketens te stimuleren en armoede op het platteland te verminderen. De privésector vervult hierin een belangrijke rol, volgens Máxima.

Het gaat onder meer om het stimuleren van landbouwontwikkeling, realiseren van voedselzekerheid en bestrijding van armoede.

Speciale pleitbezorger

Máxima is september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Zij adviseert hem over toegang tot financiële diensten.

Verder zet de koningin zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dat draagt bij aan de ontwikkeling van vooral de lage inkomensgroepen en de MKB-sector.

Voorbeeld

Ethiopië en Tanzania hebben op dit gebied al diverse nationale programma’s die kunnen dienen als voorbeeld voor anderen. Mede daarom zijn deze landen door FAO, IFAD en WFP en koningin Máxima medio 2013 daarvoor aangewezen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer