Pluimveehouders bieden Wajongers werk

Boeren gaan werkzoekenden met een Wajong-uitkering aan het werk helpen. Als eerste deelsector hebben pluimveebedrijven toegezegd om tien Wajongers te plaatsen.

Om dat te bereiken, zetten vandaag voorzitter Bert Visser van Sociale Zaken Pluimvee Industrie en directeur André Timmermans van UWV WERKbedrijf hun handtekening onder een convenant.

De agrarische sector verwacht de komende jaren veel vraag naar arbeidskrachten als gevolg van de vergrijzing. Daarnaast neemt het aantal leerlingen in het agrarisch onderwijs sterk af.

Concrete stappen

In samenwerking met land- en tuinbouworganisaties, kenniscentrum Aequor en de AOC raad onderzoekt UWV daarom hoe partijen samen meer Wajongers aan het werk kunnen helpen in de sector. Doel is om hier in 2014 concrete stappen in te zetten.

Verschillende pluimveebedrijven hebben al Wajongers in dienst en veel andere bedrijven toonden volgens het UWV interesse.

Pluimveebedrijf

Wanneer een pluimveebedrijf een plek aanbiedt voor een Wajonger, zorgt het regionale werkgeversservicepunt van UWV binnen twee weken voor de werving en selectie van een geschikte kandidaat.

Specifieke informatie voor ondernemers in de land- en tuinbouw is te vinden op de kennisbank arbeid.

Brochure

LTO brengt eind dit jaar, in samenwerking met het UWV, ook een brochure uit met ondernemersverhalen en praktische tips over het in dienst nemen van een Wajonger.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer