Beperkte stijging tarief Delfland

De tarieven van het hoogheemraadschap van Delfland stijgen volgend jaar beperkt. De watersysteemheffing gaat met 2 procent omhoog, de zuiveringsheffing stijgt met 3 procent.


Dat heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland besloten voorgesteld. Donderdag 21 november stelt de verenigde vergadering de begroting 2014 en de tarieven voor de waterschapsbelasting definitief vast.

'We zijn tot het uiterste gegaan om de lasten voor de burgers zo laag mogelijk te houden', vertelt dijkgraaf Michiel van Haersma Buma. 'Dit doen we met minder personeel, bezuinigen en strakke ramingen, maar wel met behoud van kwaliteit en veiligheid voor droge voeten en schoon water. Kortom, we doen hetzelfde werk tegen lagere kosten.'

Wateroverlast
Tijdens de hevige regenbuien in het weekend van 12 en 13 oktober bleek dat de grote investeringen hebben geholpen om de wateroverlast te beperken, aldus Delfland. Met een neerslag van 80 tot 100 millimeter per etmaal was er nog wel sprake van incidentele wateroverlast, maar deze wateroverlast had veel erger kunnen zijn.

De enorme hoeveelheid water die Delfland kreeg te verwerken, was door alle maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen beter te beheersen.

Kostenverlaging
Delfland blijft zich ook de komende jaren richten op het verder verlagen van de kosten. Hierbij wordt volgens het waterschap niet ingeleverd op veiligheid en leefbaarheid voor de huidige en volgende generaties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer