Agri+meets+design%3A+frisse+kijk+op+oplossingen
© Nieuwe Oogst

Agri meets design: frisse kijk op oplossingen

Vernieuwingen ontstaan door met een andere blik naar problemen en oplossingen te kijken. Tijdens Agri meets Design worden boeren en ontwerpers bij elkaar gebracht om na te denken over creatieve en vernieuwende ideeën in de agrarische sector.

Agri meets Design is onderdeel van de Dutch Design Week. 'Al het talent dat schuilgaat achter Dutch Design kan de agro-wereld uitdagen en helpen om de mondiale positie op het gebied van landbouw en tuinbouw te handhaven', zegt staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken.

Robots op het erf

Tijdens Agri meets Design ontmoeten niet alleen boeren en ontwerpers elkaar. Ook een kritische en betrokken groep consumenten en beleidsmakers maakt kennis met de wereld van design en landbouw.

Ze kunnen meedoen aan bijvoorbeeld de FARM:LABS waarbij deelnemers aan de slag gaan met slimme verpakkingen, robots op het erf, educatie, crowdfunding en het ontwerpen van nieuwe businessmodellen. Het eetcafé is een talkshow waar boeren en burgers elkaar ontmoeten.

Polderhack

Verder is er een polderhack. Een tweedaagse hackathon waarin dataridders, designers, boeren en creatievelingen zij aan zij strijden om met Open Data, informatiebronnen en kennis ons voedselsysteem slimmer en beter te maken. Bijvoorbeeld het maken van een app die boeren helpt interessante gegevens om te zetten in bruikbare informatie.

De Dutch Design Week wordt gehouden van 19 tot 27 oktober 2013 in Eindhoven. Kijk voor meer informatie op de website van Agri meets Design.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer