Dijksma: agrosector wereldspeler en partner

'Nederland is in de voedselproblematiek als agrarische wereldspeler een belangrijke gesprekspartner', geeft staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) aan.

De staatssecretaris vertelde dat gisteren op Het Plein in Den Haag waar zij met jongeren in discussie ging tijdens Wereldvoedseldag.

Er lopen in 2050 zo'n negen miljard mensen op aarde rond. Die monden moeten dan ook worden gevoed. 'Daar is een interessante rol voor Nederland weggelegd', vindt Dijksma.

Innovatie

Nederland loopt niet alleen voorop als het gaat om duurzaam en dierenwelzijn, maar laat ook zien dat innovatie de sleutel is voor de toekomst.

'Door onze precisielandbouw kunnen we oogsten maximeren, gewassen resistent maken en het waterverbruik verminderen', benadrukt de bewindsvrouw.

Grote bevolkingsgroei

Afrika en Azië krijgen de komende jaren met een grote bevolkingsgroei te maken. Tegelijkertijd zijn het economische groeigebieden, weet Dijksma. 'Boeren daar hebben vaak problemen met hun voedselproductie, bijvoorbeeld door het klimaat.'

Wageningen UR en agrarische boerenbedrijven hebben volgens haar veel kennis in huis om boeren daar te adviseren over hun productie. 'Dat kan door nieuwe methoden te ontwikkelen en letterlijk les te geven over logistiek en contracten.'

Kansen

'Dat biedt kansen, zoals we dat doen met Indonesische bedrijven om de zuivelproductie veiliger en efficiënter te maken. Hetzelfde gebeurt in Vietnam', zegt de staatssecretaris.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer