Inspectie SZW: fout stalgordijn aanpassen

Inspectie SZW heeft bij zestien van de zeventien fabrikanten en importeurs van stalschermen gebreken geconstateerd bij de door hen geleverde producten. Deze schermen voldeden niet aan de veiligheids- en gezondheidseisen en moeten worden aangepast.

Inspectie+SZW%3A+fout+stalgordijn+aanpassen
©

De inspectiedienst heeft in 2011 en 2012 met betrekking tot een aantal verschillende arbeidsmiddelen controles uitgevoerd met als doel de veiligheid van arbeidsmiddelen te verhogen. De resultaten zijn deze week gepresenteerd.

Het gevaar van een stalgordijn zit volgens Inspectie SZW in de rol van het gordijn. Mensen kunnen hierin bekneld raken. Ook zijn de aandrijvingen onvoldoende afgeschermd.

Stilleggen

De fabrikanten en distributeurs van de schermen moesten de handel stilleggen en gebruikers op de hoogte stellen van de gebreken. Ook moesten ze zorgen voor tijdelijke veiligheidsmaatregelen.

De fabrikanten en distributeurs die in de afgelopen jaren naar schatting 3.500 van dergelijke gevaarlijke stalschermen hadden geleverd, brengen nu structurele verbeteringen aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer