The Friesian helpt overheid Tomsk met zuivel

The Friesian in Leeuwarden helpt de Russische regio Tomsk bij de ontwikkeling van de zuivelsector. Het gebied in Siberië wil meer zelfvoorzienend worden met behulp van Nederlandse technologie, kennis en materialen.

The+Friesian+helpt+overheid+Tomsk+met+zuivel
© The Friesian

Momenteel zijn de partijen in gesprek over het uitvoeren van een vijftal projecten. Het gaat daarbij onder meer over het opzetten van een geitenmelk- en veeteeltbedrijf en een Dairy Training Centre.

Directeur Lammert Fopma van The Friesian tekende gisteren samen met vicegouverneur Knorr van Tomsk een overeenkomst om dat mogelijk te maken.

Agrobeurs Golden Autumn

De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) tijdens de grote Agrobeurs Golden Autumn in Moskou.

Het akkoord is het resultaat van jarenlange samenwerking tussen The Friesian en The Russian Trade Representation in Nederland.

FDRL

Een consortium van Nederlandse bedrijven vanuit de Foundation Dutch – Russian Livestock (FDRL), waaronder The Friesian, en de overheid van Tomsk ondertekenden afgelopen maart in Siberië tijdens een handelsreis een samenwerkingsovereenkomst.

In de huidige afspraken zijn de onderwerpen van samenwerking verder uitgewerkt.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer