Akkoord over kabinetsbegroting

De coalitie en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP hebben een akkoord bereikt over aanpassing van de kabinetsbegroting voor volgend jaar.

Het kabinet heeft dit bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Het doel van het akkoord is een meerderheid voor de maatregelen te krijgen in de Eerste Kamer.

De begrotingsafspraken voor 2014 bevatten per saldo meer lastenverlichting en meer ombuigingen.

VVD-fractievoorzitter Zijlstra kreeg vanavond van zijn fractie mandaat om de zaak af te ronden. Kort daarvoor had de PvdA-fractie al met het pakket ingestemd.

Economische groei

Volgens het kabinet maken de afspraken 'het mogelijk de gezamenlijke ambities te realiseren voor economische groei en werkgelegenheid, solide overheidsfinanciën en een evenwichtige inkomensverdeling.'

Door lastenverlichting op de arbeid wordt volgens het kabinet de werkgelegenheid vergroot en gaat de koopkracht er over de hele linie op vooruit ten opzichte van de eerdere plannen.

PvdA-fractieleider Diederik Samsom gaf in de persconferentie toe dat door alle partijen concessies zijn gedaan. Maar hij voegde eraan toe: 'Ik hoop dat Nederland nu echt verder kan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer