De+Groot+stopt+als+voorzitter+Fokveedag
© William Hoogteyling

De Groot stopt als voorzitter Fokveedag

Jan de Groot stopt volgend jaar als voorzitter van de Fokveedag Hoornaar. De familie De Groot heeft altijd in het bestuur gezeten van de 'grootste eendaagse agrarische evenement' in Midden-Nederland,. Dit jaar vindt op 6 oktober de 100ste editie plaats.

'Eigenlijk wilde ik dit jaar stoppen. Maar statutair moest ik al begin dit jaar aftreden. Dan zou ik de 100ste editie niet meemaken. Ik besloot me daarom voor twee jaar herkiesbaar te stellen. Dat kwam het bestuur ook goed uit, want zij moest nog op zoek naar een opvolger. Het is een samenloop van omstandigheden die goed uitpakt', aldus De Groot.

'Opa' Cees den Hartog was bij de oprichting van de voorloper van de fokveedag, de toenmalige fokvereniging, betrokken. Zijn schoonzoon, Cees de Groot volgde hem op. Daarna werd Dirk de Groot voorzitter, de vader van Jan. In 1989 nam de rasbestuurder de voorzittershamer over.

Verbreding
Jan de Groot zette de 'verbreding' door, die door zijn vader werd ingezet. 'Niettemin blijft de veekeuring het hart van de dag, dit paradepaardje blijven we ondubbelzinnig koesteren.'

Ook in de toekomst blijft het accent op de verbreding leggen. 'Vooral om de band tussen stad en platteland te versterken', aldus De Groot.

• Lees het gehele interview vandaag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer