Geld beschikbaar voor landschap Winterswijk

De Stuurgroep van Herinrichting Winterswijk Oost heeft nog geld beschikbaar voor verfraaiing van het landschap. Het gaat om budget voor de aanleg van nieuwe landschapselementen in Winterswijk Oost.

In totaal is er budget voor 7 hectare aan houtwallen, bosjes of singels. Grondeigenaren kunnen nog tot 30 oktober een aanvraag indienen.

Individuele of een groep eigenaren kunnen aangeven of zij landschapselementen in Winterswijk Oost willen aanleggen. Het kost de eigenaar geen geld.

Bosgrond

De ondergrond van de nieuwe beplanting wordt als ‘bosgrond’ getaxeerd. Het verschil met de actuele waarde, veelal landbouwgrond, wordt dan uitgekeerd aan de eigenaar.

Er is geen minimale of maximale oppervlakte. De stuurgroep betaalt de aanleg van het landschapselement. De eigenaar voert zelf uit, nadat de gemeente een vergunning heeft verleend.

Geen erfbeplanting

De regeling is niet bedoeld voor overhoekjes of erfbeplanting. In diverse eerdere studies deden landschapsdeskundigen suggesties waar en welke nieuwe elementen het meest wenselijk zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer