Bimi+nog+niet+ontdekt
© Willem Dijkema

Bimi nog niet ontdekt

Bimi, de in Japan door Sakata Seed Company ontwikkelde groente, is in opmars in de Europese keuken. De kruising van broccoli met kailian, een Chinese koolsoort, kan ook in Nederland worden geteeld.

'Dit jaar nog niet', aldus Pieter Vermeulen van Sakata. 'Maar ik verwacht dat er volgend jaar een paar hectare bimi wordt geteeld. We kijken of de retail de consument kan interesseren voor deze relatief nieuwe groente.'

Want nieuw is de groente volgens Vermeulen niet: 'Eigenlijk is 't ie nog niet ontdekt in Nederland.' Het feit dat in bijvoorbeeld Canadese hotelketens de groente al veel wordt geserveerd, verbaast hem nauwelijks. 'De invloed van Aziaten in Vancouver is groot. Zij kunnen de groente via de haven importeren en vermarkten.'

Vermeulen toonde de 'nieuwe' groente tijdens de deze week gehouden Open Field Days in en rond Enkhuizen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer