Morgen mestdebat in Kamer

Boeren kunnen komende dinsdag in Den Haag horen hoe de Tweede Kamer en het kabinet debatteren over aanpassingen van de Meststoffenwet. De wetswijziging heeft belangrijke gevolgen voor de aanpak van de mest- en mineralenproblematiek in Nederland.

Morgen+mestdebat+in+Kamer
© Jos van Leeuwen

Na ruim twee jaar van voorbereiding door verschillende bewindspersonen zal het parlement nu eindelijk beslissen over de wetswijziging waar verplichte mestverwerking het belangrijkste onderdeel van vormt. Die verplichting gaat gelden voor alle veehouders die meer mest produceren dan ze op hun eigen bedrijf kunnen gebruiken.

Evenwichtige behandeling

De aanwezigheid bij het debat van boeren onderstreept het belang dat de sector hecht aan een evenwichtige behandeling van het voorstel. Ook laat het zien dat de sector hecht aan een invoering per 1 januari 2014, zodat de mestverwerking in vlot tempo verder ontwikkeld kan worden. Daarom wijst LTO haar leden op de mogelijkheid het Kamerdebat bij te wonen.

De planning is dat dinsdagmiddag om 17.00 uur de Kamerleden beginnen met hun bijdrage. Laten op de avond zullen de staatssecretarissen Sharon Dijksma (Landbouw) en Wilma Mansveld (Milieu) namens het kabinet reageren. De toegang tot de publieke tribune is vrij, wel moeten bezoekers rekening houden met een veiligheidscontrole. Informatie is te krijgen bij LTO-lobbyist Marieke Hoste, mhoste@lto.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer