Semagri%2FSloots%3A+8%25+zetmeelaardappelmarkt
© Willem Dijkema

Semagri/Sloots: 8% zetmeelaardappelmarkt

De combinatie van handelsbedrijf Semagri Holland en aardappelkweekbedrijf Sloots heeft in twee jaar tijd 8 procent van de zetmeelaardappelmarkt ingenomen. Met de komst van het nieuwe ras Saprodi lijkt de invloed alleen maar groter te worden.

Het nieuwe aardappelzetmeelras Saprodi, dat Semagri in samenwerking met aardappelkweekbedrijf Sloots op de markt brengt, lijkt veelbelovend. Vandaag presenteerde Jarke Kruize van Semagri de aardappel tijdens een demodag in het Noordelijk zandgebied.

Het ras, voorheen bekend als SI 04054, heeft de potentie van 20 ton zetmeel per hectare. De keiharde aardappel (Scarlet x Sofista) doet het goed in de bewaring en ook de qua resistenties scoort het ras hoog.

Dubbeldoel

Kruize ziet zelfs mogelijkheden voor dubbeldoel, dus voor zetmeel en puree. Probleem is dat er nog maar 12,5 hectare pootgoed wordt geteeld. ‘Bestellingen komen op de wachtlijst’, geeft Semagri’s aardappelspecialist aan.

Semagri verzorgt vanavond (19 tot 21 uur), in samenwerking met For Farmers/Agro Emmen, nog een demo op het bedrijf van Steggink aan de Van Roijensweg 83 in Kloosterhaar.

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer