'Meer aandacht natuur en dierenwelzijn'

Het kabinet heeft meer aandacht voor natuur en dierenwelzijn. Dat blijkt uit de miljoenennota voor 2014, geeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken aan.


'Gezonde en welzijnsvriendelijk gehouden dieren, gezonde planten en gezond plantmateriaal zijn van belang voor de Nederlandse concurrentiepositie. Groen en groei gaan hand in hand', stelt de bewindsvrouw.

'Het kabinet staat een drastische afname van het gebruik van antibiotica door de veehouderij voor', benadrukt Dijksma.

Antibiotica

Met de sector worden volgend jaar plannen uitgevoerd om de gezamenlijke doelstelling van 70 procent minder gebruik van antibiotica in 2015 ten opzichte van 2009 te halen.

'Verder werkt de overheid in 2014 samen met de sector plannen uit om alle stallen vanaf 2015 duurzaam te bouwen', geeft ze aan.

Duurzaamheidseffecten

'Er komen aanvullende maatregelen die directe duurzaamheidseffecten hebben, zoals verbetering van diertransporten, minder ingrepen bij dieren en een betere fokkerij van gezelschapsdieren', vertelt Dijksma.

De nieuwe Wet Natuurbescherming wordt volgend jaar van kracht en zorgt in haar ogen voor minder regels. 'Investeren in natuurontwikkelingsprojecten wordt interessanter, omdat het aanvragen van vergunningen en ontheffingen makkelijker wordt.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer