Kabinet: ruimte voor innovatieve ondernemer

Innovatie krijgt in 2013 prioriteit van het kabinet. Het Rijk trekt 1 miljard uit euro uit voor de topsectoren. Dat blijkt uit de begroting van het ministerie van EL&I voor 2013.

Kabinet%3A+ruimte+voor+innovatieve+ondernemer
© nvt

Ondernemers hebben ruimte nodig om te ondernemen, schrijft minster Verhagen in zijn voorwoord van de begroting 2013 van EL&I. Daarom schrapt het kabinet in 2013 bijna € 110 miljoen aan administratieve lasten. Zo worden rond het natuurbeleid de administratieve lasten en nalevingskosten verminderd.

Verder wil het kabinet investeren in innovatie en wil dat vooral doen door geld vrij te maken voor de topsectoren. Kleine en innovatieve bedrijven en starters worden geholpen bij het vinden van financiering. Het budget voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) wordt uitgebreid tot €1 miljard.

Ondernemers kunnen vanaf 2013 niet alleen bij banken maar ook bij andere financiers gebruik maken van deze borgstelling.

Natuur

Het natuurbeleid wordt in 2013 nog verder bij de provincies neergelegd. De afspraken over de verminderingen van stikstofuitstoot worden uitgewerkt. Daardoor krijgen bedrijven nabij Natura-2000 gebieden weer kansen.

Antibiotica

Het antibioticagebruik in de veehouderij moet in 2013 met 50% worden verminderd ten opzichte van 2009; in 2015 wordt dat 70%.

Energie

EL&I blijft de opwekking van duurzame energie stimuleren. Hiervoor is volgend jaar €1,4 miljard beschikbaar in de stimuleringsregeling duurzame energieproductie (SDE+).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer