Troonrede: ondernemerschap bevorderen

De regering vraagt 'belangrijke offers van alle Nederlanders' maar zal zich sterk maken voor bevordering van het ondernemerschap. Dat heeft koningin Beatrix vanmiddag gezegd in de troonrede 2012.

Troonrede%3A+ondernemerschap+bevorderen
© Jan van Liere

De troonrede van de demissionaire regering bevatte amper nieuws. De regering is namelijk 'terughoudend' in het doen van nieuwe voorstellen. Maar anderzijds 'dulden de urgente problemen waar Nederland en Europa voor staan geen uitstel.' 'Economisch herstel volgt niet vanzelf.'

Europa

De tekst die de koningin voorlas was opmerkelijk positief over de samenwerking in Europa. Zo stond er nadrukkelijk in dat de EU veel kan bijdragen aan de groei van werkgelegenheid in alle lidstaten. 'Een goed functionerende interne markt en een sterke muntunie is van cruciale betekenis voor alle lidstaten.' Wellicht ten overvloede voegde het demissionaire kabinet er aan toe dat dat ook voor Nederland 'essentieel' is.

Dit jaar zijn geen speciale woorden gewijd aan de land- en tuinbouw. Wel past de constatering dat financiele soliditeit en economische groei onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, helemaal in de lijn die de ondernemersorganisaties voorstaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer