Nieuwe survey voor zetmeelaardappelen

Keuringsdienst NAK start voor zetmeelaardappelen van oogst 2013 een nieuwe methode voor het steekproefsgewijze onderzoek op onder meer bruinrot, ringrot en wratziekte.

Tijdens de survey wordt een monster genomen van partijen zetmeelaardappelen voor onderzoek op bruinrot en ringrot. Tevens beoordelen medewerkers van de keuringsdienst het product visueel op symptomen van de schimmel wratziekte.

Nieuw in de aanpak van 2013 is dat de monstername en de visuele beoordeling plaatsvindt bij de teler op het bedrijf. In voorgaande jaren werd bij de fabriekslocaties van Avebe bemonsterd en geïnspecteerd.

350 partijen

In totaal worden in de periode van 1 september tot 1 november 350 willekeurig geselecteerde partijen onderworpen aan de survey. NAK voert de survey uit in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

De survey maakt deel uit van programma Fytobewaking. De survey naar bruin- en ringrot en wratziekte gebeurt op basis van Europese richtlijnen en wordt uitgevoerd in alle Europese Unie-lidstaten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer