Bodemdeskundige+zet+spa+in+PSV%2Dveld
© CAH Vilentum

Bodemdeskundige zet spa in PSV-veld

Het gebeurt niet dagelijks dat iemand de schop zet in de grasmat in het PSV-stadion. Martin Duijkers, docent Bodemkunde aan CAH Vilentum in Dronten, mocht het doen, op verzoek van de club uit Eindhoven.

PSV richt in verband met het 100-jarig bestaan een museum in waar de voetbalclub een bodemprofiel wil tonen met daarin een afdruk van de drain- , beluchtings- en verwarmingsbuizen van het sportveld.

Duijkers geldt als de beste Nederlandse deskundige op het gebied van het maken van bodemprofielen. Normaal gesproken zet hij die kennis in voor de land- en tuinbouw.

Bisonkit

Om het profiel te maken, groef Duijkers samen met een vriend van Rijkswaterstaat een kuil van 1,50 meter diep. Vervolgens liet hij 10 liter Bisonkit langs de wand glijden, bevestigde er kaasdoek op en liet het vervolgens 24 uur drogen.

De volgende dag kon hij het kaasdoek er voorzichtig aftrekken waardoor het bodemprofiel op het doek stond. Dit doek heeft hij vervolgens op een houten plaat geplakt.

Voetballers

'Het was een enorm leuke opdracht. De voetballers waren aan het trainen en kwamen geregeld even nieuwsgierig kijken wat ik aan het doen was,' vertelt Duijkers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer