Robotfabrikanten bereid tot onderzoek

De melkrobotfabrikanten zijn bereid om mee te werken aan een onderzoek naar de gang van zaken op de markt voor melkrobots. Dat zegt Fedecom, de brancheorganisatie voor melkmachineleveranciers.

Fedecom reageert op de actie van LTO, die zoveel klachten van melkveehouders over onderhoudscontracten, garanties en kunstmatig hoge prijzen krijgt dat het een onderzoek start om meer feiten op tafel te krijgen.

'We herkennen ons in sommige klachten, maar zeker niet in de omvang zoals LTO die nu aankaart', zegt woordvoerder Theo Vulink van Fedecom.

Fedecom, dat hierover inmiddels een gesprek had met LTO, is bereid mee te werken aan een onderzoek om meer harde feiten op tafel te krijgen. ‘De onduidelijkheid die er nu blijkbaar is, is in niemands belang. Bovendien hebben melkveehouders er recht op om precies te weten waar ze hun handtekening onder zetten.’

Meer prijstransparantie

LTO wil met haar actie bereiken dat er op de markt voor melkmachines meer prijstransparantie en keus in aanbieders van servicecontracten en machineonderdelen komt. Dat moet leiden tot meer onderhandelingsruimte voor boeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer