Rijnland blijft kades in de gaten houden

Het hoogheemraadschap van Rijnland blijft de droogtegevoelige dijken in de gaten houden. Het waterschap besluit begin volgende week of het nodig is de dijkinspecties uit te breiden.

Het neerslagtekort loopt ondanks de buien van afgelopen week nog steeds op, meldt Rijnland. De geringe hoeveelheid neerslag die hieruit is gevallen kan de verdamping vooralsnog niet compenseren.

De afvoer van de grote rivieren is voldoende hoog, waardoor de aanvoer van zoet water vanuit de Hollandsche IJssel bij Gouda geen problemen oplevert. Hierdoor is de waterkwaliteit in het Rijnlandse gebied goed.

Cijfers

In de afgelopen week is ruim 8 miljoen kuub water ingelaten uit de Hollandsche IJssel bij Gouda naar Rijnlands boezem, aldus Rijnland. Ongeveer 0,5 miljoen kuub is via Bodegraven aangevoerd.

Hiervan is 3,5 miljoen kuub (40 procent) ingezet ter bestrijding van de interne verzilting, 5 miljoen kuub (60 procent) was nodig voor peilhandhaving, om de verdampingsverliezen en watervraag door land- en tuinbouw te compenseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer