Vee-onderzoek Lelystad naar Wageningen

Wageningen UR wil het veehouderij-onderzoek in Lelystad verhuizen naar Wageningen. Dat staat in een voorgenomen besluit van de raad van bestuur.

Concentratie van het fundamentele en toegepaste veehouderijonderzoek in Wageningen moet leiden tot meer opdrachten van het bedrijfsleven en meer samenwerking binnen Wageningen UR. Daarnaast kan het besparingen opleveren.

Vorig jaar uitte de directie van de Animal Sciences Group in een strategisch plan al de wens om het veehouderij-onderzoek te concentreren. Toen moesten de raad van bestuur en de ondernemingsraad van Wageningen UR zich nog uitspreken over dat voorstel.

Uitgewerkt plan

Het plan is nu verder uitgewerkt. Op 15 juli ging de raad van bestuur er mee akkoord. De ondernemingsraad moet er nog wel over adviseren en heeft aanvullende vragen gesteld.

Het plan is om het onderzoek van Livestock Research naar Wageningen te verhuizen. Het veterinaire onderzoek van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) blijft in Lelystad en wordt juist uitgebouwd. De praktijkcentra voor de veehouderij in Sterksel en Leeuwarden blijven op die locaties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer