Fruitbedrijf Dole verdwijnt van beurs

Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Dole Food Company, vooral bekend van bananen en ananassen, wordt door ceo David Murdock van de beurs gehaald.

Fruitbedrijf+Dole+verdwijnt+van+beurs
© Dole Benelux

De 90-jarige Murdock maakte gisteren bekend dat hij alle aandelen die nog niet in zijn bezit zijn, overneemt voor een bedrag van 13,50 dollar (ruim 10 euro) per aandeel.

Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op ruim 1,2 miljard dollar (900 miljoen euro). Op Wall Street opende het aandeel Dole Food Company bijna 5 procent hoger, met een koers van 13,44 dollar (ongeveer 10 euro).

Tweede bod

Het bod van Murdock, die al voor bijna 40 procent eigenaar van Dole is, is een verhoging van een eerder bod. De zakenman bood eerder 12 dollar (9,04 euro) per aandeel.

De overnamesom wordt voldaan in contanten en aandelen en deels met leningen van Deutsche Bank, Bank of America en Nova Scotia Bank. Naar verwachting wordt de transactie in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond. Murdock was bestuursvoorzitter van 1985 tot en met 2007 en keerde in februari van dit jaar terug als topman.

Unaniem

Het bestuur van Dole ging unaniem akkoord met het nieuwe bod. Het bedrijf kan nu van de beurs worden gehaald als een meerderheid van de overige aandeelhouders ook instemt.

Dole is gevestigd in het Amerikaanse Westlake Village en zette vorig jaar ongeveer 4,2 miljard dollar (3,2 miljard euro) om. Het bedrijf verkocht in april zijn afdelingen voor verpakt voedsel voor 1,7 miljard dollar (1,3 miljard euro).

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer