Vers vlees borgen met Global GAP

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) gaat de inkoopspecificaties voor varkens borgen via een bestaand kwaliteitssysteem. In overleg met LTO Nederland en de koepel van vleesverwerkers COV kiest het CBL ervoor om aan te sluiten bij GlobalGAP.

'Door aan te sluiten bij internationale certificering van GlobalGAP voorkom je dat een heel nieuw borgingssysteem moet worden opgezet', zegt Liselotte Hamelink, duurzaamheidsmanager bij het CBL. IKB varken is op dit moment al gebenchmarkt met GlobalGAP.

Veel Nederlandse varkenshouders zijn daardoor al GlobalGAP gecertificeerd. Hamelink verwacht dat de zogenoemde 'ad-on'-modules voor dierenwelzijn en milieu waarin de inkoopcriteria worden vastgelegd in september klaar is. Daarna wordt die geïmplementeerd binnen GlobalGAP.

Buitenlands vlees

Al het vers vlees dat Nederlandse supermarkten in 2015 verkopen, moet voldoen aan de voorwaarden zoals die dan vastliggen binnen GlobalGAP. Dus ook vers vlees uit het buitenland dat in de Nederlandse supermarkten wordt verkocht.

Hamelink verwacht echter dat er op die datum voldoende vers vlees van eigen bodem voldoet aan de CBL-inkoopspecificaties. Nederlandse varkenshouders kunnen daar redelijk snel aan voldoen

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer