Veiliger exploitatie van biogasinstallaties

Ongeveer elke twee minuten is er bij een biogasinstallatie in Duitsland een incident. Een goede reden om stil te staan bij de gevaren van dergelijke installaties.

Managers hebben de keuze, maar ook de verantwoordelijkheid, te bepalen welke veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. De nieuwe gids ‘Sicherer Betrieb von Biogasanlagen’ kan daar volgens de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) een hulpmiddel bij zijn.

Auteur Dirk Walter, werkzaam bij TÜV SÜD, geeft in de gids een overzicht van de technische en biologische processen. Hij informeert over mogelijke gevaren en hoe die te vermijden zijn. Het boek bevat talrijke tips uit de praktijk.

Minder uitbreidingsplannen

In Duitsland staan zo’n achtduizend biogasinstallaties. Uit een enquête van Agridirect blijkt dat het aantal Duitse biogasbedrijven met uitbreidingsplannen vorig jaar is gedaald.

Het aantal nieuwe biogasinstallaties is ten opzichte van 2012 met 74 procent gedaald. Exploitanten kiezen er eerder voor om de installatie uit te breiden in plaats van een nieuwe te bouwen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer