Praktijknetwerk Klei voor de Veenkoloniën

Het praktijknetwerk 'Klei voor de Veenkoloniën' gaat van start. Doel is om de haalbaarheid te onderzoeken van het verrijken van de veenkoloniale bodem met klei.

Initiatiefnemer is Harbert ten Have uit Eerste Exloërmond. Hij wil de vruchtbaarheid van zijn bodem verbeteren en het stuifgevoelige karakter van de bodem verminderen.

Met steenmeel wordt inmiddels druk geëxperimenteerd in de Veenkoloniën. Het levert nutriënten en sporenelementen, verhoogt de buffercapaciteit, voedt het bodemleven en levert essentiële bouwstenen voor opbouw van het klei-humus-complex.

Bodemverbeteraar

Klei is feitelijk steen op microformaat. De vraag is: is dit in te zetten als bodemverbeteraar. Met andere woorden, wat kost het en wat levert het op aan vruchtbaarheid, gewasopbrengst en vermindering van stuifgevoeligheid?

Binnen het praktijknetwerk proberen telers, bodemkundigen en economen het komende teeltseizoen antwoord op deze vraag te krijgen. Harm de Vries van Ringadvies begeleidt de deelnemers.

Informatiebijeenkomst

Het netwerk zoekt nog deelnemers. Op maandag 15 juli is er vanaf 20 uur een informatiebijeenkomst in zaal De Badde in Eerste Exloërmond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer