Edam heeft grootste kaasbeeld

Het grootste bronzen standbeeld van alle Nederlandse kaassteden staat in Edam. Vanochtend bij de start van de jaarlijkse kaasmarkt werd het beeld onthuld door burgemeester Willem van Beek en marktmeester Piet Taam.

Edam+heeft+grootste+kaasbeeld
© Ella Tilgenkamp

Het beeld behelst twee kaasdragers die een berrie met 25 kazen dragen. Het beeld is gemaakt is gemaakt voor het 25-jarig bestaan van Stichting Kaasmarkt Edam.

Kunstenares Jans van Baarsen heeft het beeld vervaardigd. Zij is vooral bekend van de bronzen beelden op de dijk in Volendam. 'De stichting doet veel om het authentieke beeld van de kaasmarkt in ere te houden', vertelt Van Baarsen. 'De kaasdragers zijn het enige dat herinnert aan toen.'

Wedstrijd

Bezoekers van de kaasmarkt kunnen op de kraam van Stichting Kaasmarkt Edam een formulier halen om een originele naam te bedenken voor het beeld. Aan het eind van het seizoen wordt de winnaar met de beste naamgeving bekend gemaakt.

De kaasmarkt in Edam is iedere woensdag tot en met 21 augustus. Ook in andere grote kaassteden als Woerden, Gouda en Alkmaar zijn deze zomer wekelijks kaasmarkten en vinden geregeld kaasevenementen plaats.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer