30 miljoen euro voor innovatie Zuid-Holland

Er komt een nieuw investeringsfonds van 30 miljoen euro voor innovatieve bedrijven in Zuid Holland. Ondernemers kunnen onder voorwaarden krediet krijgen voor groeiplannen van een nieuw nog op te richten Regionale Ontwikkelingsmaatschappij.

Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) gisteren aan de Tweede Kamer. In het participatiefonds moet het ingelegde vermogen uiteindelijk op peil blijven.

Het is de bedoeling dat het fonds de komende jaren uitgroeit tot een niveau van zo'n 100 miljoen euro.

Voorwaarden

Het ministerie draagt 10 miljoen euro bij aan het fonds. De voorwaarden voor een investering zijn onder meer dat de aanvrager een innovatieve starter of snelle groeier is en dat de investeringsplannen voldoende financieel onderbouwd zijn.

Het fonds is onderdeel van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) in Zuid Holland, dat per 1 januari 2014 moet starten. Naast het rijk nemen provincie Zuid-Holland, vijf Zuid-Hollandse gemeenten en verschillende kennisinstellingen deel aan de ROM.

Investeringen

De bestaande vier ROM’s in Nederland hebben tot nu voor 265 miljoen euro geïnvesteerd in 370 bedrijven.De ROM’s waren verleden jaar betrokken bij 47 procent van het aantal investeringen in innovatieve starters.

'Financiering voor groeiplannen van ondernemers is de brandstof voor de economie,' stelt Kamp. 'Met dit investeringsfonds komen vernieuwende ondernemers in een belangrijke economische regio ondanks de economisch moeilijke tijden makkelijker aan krediet.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer