PT: ruim 25 kandidaten voor overname taken

Het Productschap Tuinbouw (PT) gaat met ruim 25 partijen onderhandelen over de overdracht van taken van het PT. Dat heeft het PT-bestuur
vandaag besloten.

Door het besluit van het bestuur zijn ruim vijftien kandidaten, die zich hadden aangemeld, afgevallen.

De onderhandelingen tussen PT en de partijen moeten leiden tot een voortzettingsovereenkomst. Het bestuur van het schap beslist over deze overeenkomsten op 1 oktober.

Partijen met interesse

Onder de onderhandelingspartijen vallen onder andere LTO Nederland (inclusief regionale organisaties), LTO Groeiservice, KAVB en NFO.

LTO Nederland en gelieerde partijen hebben bijvoorbeeld interesse in het programma Plantgezondheid, het Plantgezondheidsfonds, het effectief middelenpakket en he t project Kas als energiebron..

Andere geïnteresseerden zijn onder andere FloraHolland, DPA, DLV, Frugi Venta en de VGB.

In de maanden april en mei hadden zich 43 partijen (of consortia) aangemeld om in totaal 117 activiteiten van het PT over te nemen. De meeste interesse ging uit naar de PT-database. Het programma plantgezondheid lag ook goed in de markt.

Openbaar

De inhoud van de PT-database, de Groenten - en Fruitmonitor, de sectorstatistiek en Veggipedia heeft het PT openbaar gemaakt en wordt daardoor voor alle inschrijvers ervoor beschikbaar gesteld.

Het PT houdt door een besluit van de Tweede Kamer per 1 januari 2014 op te bestaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer