Bruinverkleuring champignons onderzocht

Amrah Weijn heeft voor haar promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit de bruinverkleuring, veroorzaakt door beschadiging van champignons, onderzocht.

Het onderzoek is verricht aan commerciële en wilde rassen als mede aan nakomelingen van een kruisingspopulatie. Om rassen te produceren moet de oorzaak van bruinverkleuring door kneuzing worden onderzocht.

Mechanisch oogsten

Bruinverkleuring van champignons wordt onder ander veroorzaakt door het plukken en bewaren van champignons. Dankzij het feit dat champignons snel verkleuren bij aanraking zijn de huidige commerciële rassen niet geschikt voor mechanisch oogsten.

Mechanisch oogsten van champignons is een manier om de productiekosten van champignons te verlagen. Om dit mogelijk te maken moeten er rassen op de markt komen die minder snel verkleuren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer