Soepele afstandsgrens log Beemte-Vaassen

Gemeenten Apeldoorn en Epe willen in het landbouwontwikkelingsgebied (log) Beemte-Vaassen soepele afstandsgrenzen voor de intensieve veehouderij hanteren.

De norm van 250 meter die GGD’s tussen veebedrijven en omringende bebouwing adviseren, moet van geval tot geval worden bekeken.

De gemeenten maakten dat gisteren duidelijk tijdens een zitting bij de Raad van State over log Beemte-Vaassen. Bewonersorganisaties tekenden bij het rechtscollege bezwaar aan tegen de uitbreidingsmogelijkheden voor de intensieve veehouderij in het gebied.

Voor die ondernemingen geldt dat ze op minimaal 100 meter afstand van burgerwoningen of andere boerenbedrijven moeten staan. Tegenstanders van het log Beemte-Vaassen vinden die afstand te gering. Ze wezen de Raad van State erop dat de GGD’s een minimale afstand van 250 meter adviseren om gezondheidsrisico’s te minimaliseren.

Volgens een woordvoerster van de gemeenten Apeldoorn en Epe is de regionale GGD bereid per geval te bekijken welke afstand gehanteerd moet worden.

Opgeschort

De Raad van State heeft begin dit jaar de plannen voor het log Beemte-Vaassen voorlopig opgeschort, omdat de effecten van de uitbreiding van de intensieve veehouderij niet duidelijk genoeg in kaart gebracht zijn. De milieueffectrapportage (MER) zou op dit punt tekortschieten.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer