Noordoostpolder bij provincie Noordvleugel

Gemeente Noordoostpolder wordt mogelijk onderdeel van de megaprovincie die ontstaat wanneer Flevoland, Noord-Holland en Utrecht worden samengevoegd.

De werktitel van de megaprovincie is voorlopig 'Noordvleugel', meldt de NOS. De provincies mogen later een definitieve naam bedenken.

Dat staat in het conceptplan voor de herindeling dat minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft gepresenteerd.

Grensoverschrijdende kwesties

Plasterk wil dat Flevoland, Noord-Holland en Utrecht worden samengevoegd. Hij denkt dat daarmee grensoverschrijdende kwesties als woningbouw, natuur en infrastructuur beter opgepakt kunnen worden.

Daarbij komt dat de fusie, waartegen binnen de provincies veel verzet is, kan leiden tot een besparing van 70 miljoen euro per jaar.

Megaprovincie

Plasterk heeft gesprekken gevoerd met inwoners, Kamerleden en bestuurders. Die reacties hebben ertoe geleid dat de ingangsdatum voor de nieuwe megaprovincie is verschoven naar 1 januari 2016. Oorspronkelijk was het plan om de samenvoeging al in 2015 rond te hebben.

Het kabinet wil uiteindelijk vijf landsdelen creëren. Deze kabinetsperiode wordt echter alleen werk gemaakt van de 'Noordvleugel'.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer