Vollegrondsaardbeien+voor+Van+Grunsven
© Willem Dijkema

Vollegrondsaardbeien voor Van Grunsven

Meervoudig Olympisch kampioen Anky van Grunsven ontvangt zondag 16 juni het eerste kistje vollegrondsaardbeien uit handen van de dochters van teler Peter van de Ven, Maike en Iris.

Dat gebeurt tijdens de sponsorwielertocht HomeRide, waarbij duizend deelnemers van Groningen naar Maastricht fietsen om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen.

De overhandiging van het eerste kistje aardbeien is het startsein voor de vollegrondsaardbeien. Het seizoen vollegrondsaardbeien is twee weken later gestart dan normaal.

Supporter

Dat Anky van Grunsven de eerste aardbeien ontvangt, is geen toeval. Zij is verbonden aan het Ronald McDonald huis in Veldhoven. Daarnaast fietst haar man, Sjef Janssen, dit jaar met een van de HomeRide-teams mee.

Het Hollandse Aardbeien-initiatief – een initiatief van en door Hollandse aardbeientelers – richt in 2013 al haar aardbeienacties op het inzamelen van geld voor de 17 Ronald McDonald Huizen in Nederland.

Een van de acties betreft de HomeRide: de jaarlijkse wielertocht van Groningen naar Maastricht, non-stop over liefst 500 kilometer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer